•Werken rotonde Amocolaan-Koning Albertstraat 24 oktober van start•Infoavond over drugs•Beleef uniek cantate van Raf Belmans•Groepsaankoop dakisolatie•Leer je computer kennen via Digidak•Inzamelactie frituurolie in containerpark•...

Werken rotonde Amocolaan-Koning Albertstraat 24 oktober van start
Na de afronding van de eerste fase van de voorbereidingswerken, waaronder het kruispunt Ring-Diestseweg, start de aannemer in opdracht van het Agentschap Wegen en Verkeer met de volgende fase. Vanaf maandag 24 oktober maakt de rotonde Amocolaan-Koning Albertstraat-Oosterloseweg plaats voor een lichtengeregeld kruispunt met voorsorteerstroken. In een eerste deelfase, die vermoedelijk vijf weken zal duren, blijft het doorgaand verkeer op Amocolaan-Janssen Pharmaceuticalaan mogelijk en kan de afslagbeweging naar Oosterloseweg gemaakt worden. Verkeer komende van Koning Albertlaan (richting centrum) kan het kruispunt niet meer op. Tijdens de tweede deelfase wordt gewerkt aan het andere gedeelte van het kruispunt (zijde Oosterloseweg). In de loop van de volgende weken krijgt elke Gelenaar een folder in de bus met meer uitleg over deze tweede fase.
 
 
Infoavond over drugs
Maak jij je zorgen om drugs en weet je niet goed wie er mee bezig is in jouw stad, wat er precies gebeurt en hoe? Op 25 oktober om 19u krijg je in Jeugdhuis De Bogaard een antwoord op die vragen. Zij organiseren een gratis vorming voor iedereen die geïnteresseerd is. Leer ook het jeugdhuis, jeugdcentrum en zijn medewerkers persoonlijk kennen en ontdek wat zij ondernemen tegen druggebruik. De vorming wordt verzorgd door een stadsmedewerker en afgesloten met een komische noot door Youssef El Massaoui.
 
 
Beleef uniek cantate van Raf Belmans
Op zondag 13 november viert de Harmonie Koninklijke Katholieke Jonge Wacht van Larum haar honderdjarig bestaan met het cantate ‘Larum’ van Raf Belmans. Een cantate over een dorp is in Vlaanderen zowat uniek. Raf Belmans (1920-1999), geboren en getogen in Larum, beschreef in deze compositie het leven in Larum in de jaren ’50 en ’60. Het stuk werd geschreven in 1984 maar werd nog nooit opgevoerd. De laatste jaren groeide bij de plaatselijke harmonie de idee om het stuk te herwerken.
 
Op 13 november krijg je de kans dit uniek werkstuk mee te beleven vanaf 15u in de St.-Dimpnakerk. Voorafgaand wordt de Lente-ouverture opgevoerd, eveneens een stuk van Raf Belmans. Tijdens de cantate leert de toeschouwer de wereld van Raf Belmans kennen: gevoelens van fierheid op muziek, eerst uitbundig, dan weer ingetogen. Som waan je je op een Vlaams zangfeest, dan weer in een processie, een begrafenis. De boeren zaaien het veld in, vieren de oogst, het is kermis en de kerkklokken roepen de inwoners naar het plein.
 
 
Groepsaankoop dakisolatie
Onze stad organiseert dit najaar samen met Kasterlee en Meerhout en de intercommunale IOK een groepsaankoop van dakisolatie. De groepsaankoop is zowel bedoeld voor isolatiematerialen voor zelfplaatsers, als voor uitvoering door een erkend aannemer. Naast traditionele materialen zullen ook bio-ecologische isolatiematerialen in het gamma zitten.
 
Dakisolatie mag in geen enkele woning ontbreken. In een niet-geïsoleerde woning verdwijnt 30% van de warmte door het dak. En toch hebben een derde van de woningen nog geen dakisolatie. Nochtans is de investering snel terugverdiend, zeker met de premies. Door een grote groep geïnteresseerden samen te brengen, kunnen we de prijs drukken waardoor de investering nog sneller terugverdiend zal zijn.
 
Geïnteresseerden kunnen terecht op de infoavond op dinsdag 10 januari 2012 in het parochiecentrum van Geel Ten Aard. De infoavond start om 20u en is gratis. Wil je graag meer weten over isoleren? Kom dan naar de infoavond over na-isoleren op dinsdag 22 november 2011 om 20u in de polyvalente zaal van het gemeentehuis van Kasterlee.
 
 
Leer je computer kennen via Digidak
Sinds september krijg je op al je computervragen een antwoord via het project Digidak. Je kan terecht op twee locaties: op woensdag (13u tot 15u) en donderdag (10u tot 12u en 14u tot 16u) in Buurtencentrum den Alleman, Velleke 120 en op maandag (14u tot 16u) in Dienstencentrum Luysterbos, JB Stessensstraat 69. Wil je graag een email sturen naar je kleinkind? Wil je een wandeltocht of fietstocht uitstippelen? Wil je je dorp vanuit de lucht bekijken? Wil je een brief maken? Wil je foto’s van je digitale fototoestel doorsturen om te laten afdrukken? Spring binnen en krijg een antwoord op al je vragen!
 
 
Inzamelactie frituurolie in containerpark
Op zaterdag 22 oktober voeren de medewerkers van IOK Afvalbeheer actie op het containerpark van Geel. Breng op deze dag tussen 9 en 12 uur je frituurolie en
–vet naar het containerpark en doe mee met de wedstrijd. De winnaar mag tien vrienden trakteren op een frietje in zijn favoriete frituur! Bovendien is er voor elke deelnemer een leuke attentie.
 
Maar er is nog een andere goede reden om je frituurolie en -vet binnen te brengen! Alle gebruikte frituuroliën en –vetten die correct worden ingezameld via het containerpark, kunnen nuttig gerecycleerd en hergebruikt worden. Zo wordt het merendeel van de ingezamelde gebruikte frituuroliën en –vetten verwerkt tot milieuvriendelijke biodiesel. Dus niet alleen jij wint erbij, maar ook het milieu!
 
 
Workshop klantvriendelijkheid en klantgerichtheid
Het stadsbestuur, Syntra-AB en Syntra Vlaanderen organiseren op donderdag 27 oktober in cultuurcentrum de Werft de workshop ‘Klantvriendelijkheid en klantgerichtheid’ voor handelaars. In de workshop wordt aangetoond dat voorkomen, houding, taalgebruik en een positieve uitstraling belangrijk zijn voor het imago van de zaak. Ook wordt ingegaan op vaardigheden als omgaan met verschillende types klanten en omgaan met bezwaren van klanten. De avond start om 18.30u met een hapje en drankje. De workshop duurt van 19u tot 22u. Inschrijven kan tot 24 oktober. Deelnemen kost 10 euro.